"Vull tornar a conduir i no m'hi atreveixo" [Per Atanasi Céspedes, psicòleg d'Espai GUT]


 • Etiquetes: Espai Gut | Temps de lectura: 3 minuts

  dimecres, 31 octubre, 2018 - 12:15

  "Vull tornar a conduir i no m'hi atreveixo" - El primer curs terapèutic a Terrassa per tornar a conduir

  El dia 27 de novembre, a les 19.00 h, farem una xerrada gratuïta a l'Espai Gut"Vull tornar a conduir i no m'hi atreveixo", on parlarem de propostes per a poder vèncer la fòbia a conduir (o amaxofòbia). Presentarem un curs dissenyat específicament amb aquesta finalitat terapèutica, a càrrec d’Atanasi Céspedes, psicòleg i formador, especialista en amaxofòbia. El curs començarà a mitjans de gener del 2019.

  Què és l'amaxofòbia?

  En general, les fòbies es caracteritzen per una intensa i desproporcionada "por" davant objectes o situacions diverses. A la por a conduir se la denomina ‘amaxofòbia’, paraula d'etimologia grega: amaxo = carruatge i fobos = por.

  L'amaxofòbia és un problema estès entre la població, encara que en molts casos les mateixes persones afectades tendeixen a amagar-lo. La persona que pateix aquest trastorn desenvolupa una sèrie de pensaments desajustats respecte a la situació real existent, que li generen por.

  Al seu torn, aquesta por desencadena una resposta automàtica i inadequada del sistema nerviós, que produeix una forta i desagradable activació fisiològica (palpitacions, taquicàrdia, suors...). Tot això configura una situació de "descontrol", en què la persona afectada construeix un mecanisme d'evitació i fugida que acaba incapacitant-la per poder conduir amb "normalitat".

  A qui afecta l'amaxofòbia?

  Encara que es tracta d'un problema complex i amb una casuística diversa, es poden establir alguns perfils en funció de les característiques personals i el nivell d'afectació.

  Segons un estudi de l'Institut Mapfre de seguretat viària, l'amaxofòbia afecta més del 33% dels conductors i té una especial incidència entre les dones, fins al punt que el percentatge de dones amb por a conduir és pràcticament el doble que el d'homes. Quant als nivells de por, es distingeix entre els que mostren por en circumstàncies específiques (27%) i els que presenten una por paralitzant (6%), és a dir, la que sofreixen persones a qui, tot i que tenen permís de conduir, els impossibilita la conducció.

  Com puc vèncer la fòbia a conduir?

  És imprescindible comprendre "el què i el com del que succeeix", amb una orientació clara i explícita centrada en la construcció activa de solucions.

  Es coneix canviant des de la vivència d'experiències concretes. En aquest sentit, i per facilitar el canvi, es dissenyen tasques, propostes i intervencions terapèutiques que faciliten i mobilitzen les capacitats de canvi del client, en l'elaboració d'una nova forma de construir la seva percepció i relació amb la realitat plantejada fins a aquest moment com a problema. Comprendrem el funcionament del problema mitjançant la seva solució.

  --

  Proposta de curs terapèutic per vèncer la fòbia a conduir.

  A mitjans del mes de gener de l'any vinent, a l'Espai Gut, farem un grup terapèutic per resoldre aquest desajust, amb una durada de sis sessions; quatre seran grupals i dues individuals, amb cada persona participant. A la xerrada del dia 27 de novembre a les 19.00  h explicarem la dinàmica del curs amb més detall.

  Us hi esperem.

  Per a aclarir qualsevol dubte, o per confirmar l’assistència, contacteu amb info@amaxos.es o hola@espaigut.com

  Reviews

  Marisabel (no verificat)

  Tinc molta por a conduir, m he comprar un corte pero m he es imposible agafar-ho.
  Gisela (no verificat)

  Si vols consultar amb algu per abordar aquest tema escriu-nos un mail a hola@espaigut.com, en 3 sessions t’ajudem a conduir.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat