Canal Ca n'Anglada
Ca N'Anglada - 08222 - Terrassa - Barcelona
617096743
D


Ca N'Anglada
08222 Terrassa B
617096743
hola@connecterrassa.cat
 Facebook Instagram

Canal de connecTerrassa dedicat al barri de Ca n'Anglada. Ca n'Anglada és un barri de Terrassa que ocupa la meitat occidental del districte 2 o de Llevant (Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-Sana i Vilardell), situat al marge dret de la riera de les Arenes. Té una superfície de 0,54 km2 i una població de 13.923 habitants el 2011. Està limitat al nord pel passeig Vint-i-dos de Juliol (l'antiga via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE), al sud per la carretera de Montcada, a l'est per l'avinguda del Vallès i a l'oest per l'avinguda de Barcelona. Té parròquia pròpia, a l'església de Sant Cristòfol, que sobrepassa els límits del barri i inclou la part oriental del de la plaça de Catalunya i l'Escola Industrial. La festa major és la segona setmana de juliol. Acull la biblioteca del Districte 2 (BD2), al carrer de Sant Cosme, inaugurada l'any 2001.

 


La masia de Ca n'Anglada, que dóna nom al barri, encara es manté intacta entre els carrers de la Mare de Déu del Carme i de la Mare de Déu del Mar. Es tracta d'un mas del segle XV que s'aixeca en una zona rica en troballes arqueològiques, principalment d'època romana, entre les quals destaca la descoberta d'un sarcòfag de plom del segle IV. Al costat mateix de la masia s'alça l'ermita romànica de Sant Cristòfol, que dóna nom també a la moderna parròquia del barri (1955), situada més amunt, a la plaça de Ca n'Anglada. La barriada, formada originàriament per cases que els mateixos immigrants es van autoconstruir, es va començar a edificar per la part central, més enllà del torrent de Can Palet (avui avinguda de Barcelona), principalment al carrer de Mossèn Àngel Rodamilans. A la dècada del 1950, però, serà quan el barri experimentarà la seva expansió més gran i la configuració definitiva.
 
Text extret de Viquipèdia.

D

Com seguir aquest Canal?

Apunta't als butlletins de connecTerrassa

Registra't aquí.
Tota la comunitat de Canal Ca n'Anglada

Astromoon
Mónica Cubero
Miaòptics
Lidia Álvarez Peluquería / Estilista
Plàcid Lordan, Assessoria Laboral
La Pelu de l'Esther
Omquiro
Batibull Biolúdic
Fruites i Verdures Galisteo
Roberto Pérez Joiers
Dávila Perruqueria
Bar El Trevol Cafeteria

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat